Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csak a részvétellel harcol a F
  2009-01-23 16:50:52, péntek
 
  Csak a részvétellel harcol a Fidesz a Ferencvárosban


Péntek, 2009. január 23. 13:20 - Frissítve: Péntek, 2009. január 23. 13:23

Zoom


Egyedül a részvételi arányon múlik, hogy országgyűlési képviselővé választják-e a Fidesz jelöltjét a ferencvárosi időközi választás második fordulójában. Az első körben a szavazók alig több mint negyede voksolt, ez most éppen elég lenne az érvényességhez. A választójog széleskörű gyakorlásának a várható eső szabhat gátat.
Kizárólag a választók lelkesedésén múlik, a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János lesz-e a ferencvárosi időközi választás nyertese vasárnap. Az ellenzéki politikus toronymagasan nyerte az első fordulót, amiatt azonban aggódhat, hogy két hete mindössze a voksolásra jogosultak alig több mint negyede járult az urnákhoz.
MTI / Koszticsák Szilárd

Bácskai János a mozgósításban bízhat

Az érvénytelen első körben még a választópolgárok felének döntenie kellett volna, most vasárnap azonban már a negyedük is elég. Az alacsony részvételi arányt két hete az általános apátia mellett az akkor elrendelt szmogriadóval és a hideggel indokolták, és Bácskainak most sincs szerencséje: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap esni fog.

A második fordulóban hat helyett már csak öt jelöltre szavazhatnak majd a helyi lakosok: mint arról a Zoom elsőként beszámolt, a szabad demokrata John Emese ugyanis a kampány eldurvulására hivatkozva visszalépett. A liberális politikus a lapunknak adott interjújában a demokratikus jelöltek támogatására szólította fel híveit; szerinte egyedül a Jobbik aspiránsa, Szegedi Csanád nem az.
Zoom / Ajpek Orsi

Bánsághi Tamás a csodában reménykedhet

John az első fordulóban 5,3 százalékot ért el, szavazóira az MSZP is számítana. Bánsághi Tamás szocialista jelölt kampányzáróján arról beszéltek: vissza kell szorítani a szélsőségeket, ezért kell rá szavazni. Bácskai közben televíziós vitára hívta Bánsághit, aki megdöbbent a felvetésen, mivel állítása szerint már több alkalommal lett volna erre módjuk, de éppen a fideszes politikus nem élt a városi tévé, illetve az MTV Nap-Kelte című műsora kínálta lehetőségekkel.

A verseny ennek ellenére olyannyira lefutott, hogy mindez csak színjátéknak tekinthető: Bácskai az első fordulóban a szavazatok 58 százalékát gyűjtötte be, míg Bánsághi mindössze 23 százalékot tudhat magáénak. A második fordulóban így már csak az a kérdés, be tudta-e váltani ígéretét a Fidesz, és képes volt-e mozgósítani az időközi választástól elforduló polgárokat.
MTI / Koszticsák Szilárd

Elég lesz-e?

Az apátiára egyébként volt is oka a választóknak: már az első forduló előtt kipattant az ajánlószelvény-botrány, kiderült, hogy több párt - köztük az MDF, a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP), illetve a MIÉP - aspiránsa hamis kopogtatócédulákat adott le, így kizárták őket a jelöltek közül. A botrány elérte az SZDSZ-t is, John kampányfőnökéről ugyanis kompromittáló videofelvételt tettek közzé. Janás Ferenc tagadta a vádakat.

Az első forduló eredményét egyébként megóvta a Political Capital. A politikai elemző intézet ezzel arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon a torz választókerületi rendszer miatt nem teljesül az állampolgárok választójogának alkotmányban rögzített egyenlősége.

Az időközi választást azután írták ki, hogy Gegesy Ferenc - aki jelenleg is a kerület polgármestere - lemondott mandátumáról és kilépett az SZDSZ-ből.

Az első forduló eredménye
Az időközi választás két héttel ezelőtti, első fordulójában 8 ezer érvényes szavazatot adtak le a jelöltekre. A legtöbb voksot 4697-et Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1850 szavazattal, a harmadik helyet a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád szerezte meg, ő 681 voksot kapott. Az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal a negyedik helyen végzett, ötödik lett Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal, míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott.


Virág elvtárs s k
2009. január 23.

14:15


Ha Ferencváros - amelyik 1956-ban harmadik nagyhatalom volt - nem vesz részt a választásokon, azzal a Gyurcsánykormány hatalmon maradására szavaz, vagyis a C változatra:

.....C változat, nem történik semmi, el lehet még így egy darabig lébecolni.
Hopka
2009. január 23.

14:48


Úgy tűnik, hogy a parlamenti megélhetési pártok pont arra gyúrnak, hogy minél tovább lébecoljanak a maguk által megteremtett Magukfajta jólétben, szavazók rosszléte miért érdekelné őket?! :-((( A csupán érvénytelen választás miatt hitelességi csődhelyzettel szembesült 3, ....%-os mű(celeb)pártocska a hangzatos elnevezésű "Humanista Párt" is elsősorban a legális drogozás- és buzilkodás jogát jelöli meg alapjogként és nem a napi megélhetéshez való biztonság jogát.

http://www.zoom.hu/belfold/csak-a-reszvetellel-harcol-a-fidesz-a-ferencvarosban-3 7434.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: választókerületi, választópolgárok, gyurcsánykormány, kampányfőnökéről, választójogának, magyarországon, videofelvételt, ajánlószelvény, kampányzáróján, lehetőségekkel, érvényességhez, csődhelyzettel, ferencvárosban, ferencvarosban, polgármestere, szmogriadóval, meteorológiai, megélhetéshez, állampolgárok, kompromittáló, választásokon, mozgósításban, toronymagasan, szélsőségeket, gyakorlásának, országgyűlési, eldurvulására, választástól, mandátumáról, támogatására, lelkesedésén, demokratikus, alkotmányban, ferencvárosi, lébecoljanak, választóknak, részvétellel harcol, részvételi arányon, ferencvárosi időközi, első körben, szavazók alig, választójog széleskörű, választók lelkesedésén, ellenzéki politikus, első fordulót, voksolásra jogosultak, mozgósításban bízhat, érvénytelen első, választópolgárok felének, alacsony részvételi, általános apátia, akkor elrendelt, Bácskai János, Koszticsák Szilárd, Országos Meteorológiai Szolgálat, John Emese, Szegedi Csanád, Ajpek Orsi, Bánsághi Tamás, Magyar Szociális Zöld Párt, Janás Ferenc, Political Capital, Gegesy Ferenc, Várady Tibor, Humanista Párt, Paulik Péter, Magyar Kommunista Munkáspárt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png csokor  Julian Brass gondolata  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Png nő  Elköszönt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nevem  A másik dolog,  Próbálj meg ...  Minden harmadik...  Tavaszi kép  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép napot kívánok  Mi lenne ha  Fekete-erdő desszert  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Lóhere  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Őrizkednünk kell...  Mai harmónia kártyám  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Mai harmónia kártyám  Németh László tollából  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Hiányzik  Bertolt Brecht -től idézet  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png ház  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 20  Tavaszi kép  Albert Einstein gondolata  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Csak a fogyatkozás látható  Bertolt Brecht -től idézet  Elköszönt  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
részvétellel harcol, részvételi arányon, ferencvárosi időközi, első körben, szavazók alig, választójog széleskörű, választók lelkesedésén, ellenzéki politikus, első fordulót, voksolásra jogosultak, mozgósításban bízhat, érvénytelen első, választópolgárok felének, alacsony részvételi, általános apátia, akkor elrendelt, hideggel indokolták, második fordulóban, helyi lakosok, szabad demokrata, kampány eldurvulására, liberális politikus, lapunknak adott, demokratikus jelöltek, csodában reménykedhet, első fordulóban, fideszes politikus, városi tévé, verseny ennek, időközi választástól, apátiára egyébként, első forduló, jelöltek közül, botrány elérte, politikai elemző, torz választókerületi, állampolgárok választójogának, időközi választást, kerület polgármestere, időközi választás, legtöbb voksot, harmadik helyet, negyedik helyen, darabig lébecolni, parlamenti megélhetési, maguk által, csupán érvénytelen, hangzatos elnevezésű, legális drogozás-, napi megélhetéshez, választókerületi, választópolgárok, gyurcsánykormány, kampányfőnökéről, választójogának, magyarországon, videofelvételt, ajánlószelvény, kampányzáróján, lehetőségekkel, érvényességhez, csődhelyzettel, ferencvárosban, ferencvarosban, polgármestere, szmogriadóval, meteorológiai, megélhetéshez, állampolgárok, kompromittáló, választásokon, mozgósításban, toronymagasan, szélsőségeket, gyakorlásának, országgyűlési, eldurvulására, választástól, mandátumáról, támogatására, lelkesedésén, demokratikus, alkotmányban, ferencvárosi, lébecoljanak, választóknak, előrejelzése, színjátéknak, reménykedhet, interjújában, reszvetellel, fordulójában, megteremtett, szavazhatnak, visszalépett, részvétellel, egyenlősége, ferencváros, hitelességi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.